Betul ke ni pantai ? Jijik dan kotor !

Euw!!! Kalau dah kotor macam ni, better tukar nama 'pantai' ke 'loji kumbahan'. Betul tak?

Pantai sepatutnya satu tempat yang indah, tempat di mana kita bersantai bersama keluarga, dan menenangkan fikiran. 

Ade ke patut pantai dijadikan tempat pembuangan sampah ? Dah dewasa, tak perlu la orang lain ajar 'cara-cara membuang sampah sarap'. Bak kata Nabil Raja Lawak, Lu fikirlah sendiri... 

Mungkin kerajaan mereka perlu menyebarkan risalah bergambar ....'ini adalah gambar tong sampah, sila buang sampah ke dalam tong sampah'.... 






Pengajarannya kepada rakyat Malaysia, bersama-samalah kita menjaga kebersihan dan keindahan alam negara kita.... Jangan biasakan buang sampah merata-rata. 
In case tak jumpa tong sampah, bawa balik sampah korang tu, then buang la kat tong sampah depan rumah.



sumber: http://woamu.blogspot.com/2010/09/pantai-paling-menjijikkan-kumuh-buruk.html


0 comments to "Betul ke ni pantai ? Jijik dan kotor !"

Post a Comment